kirsch péter

A vers

 

Nem csupán szó
Egyensúlyt teremt
Lélek és tudat között

 

 

Vers és Dallam Esszencia

Kreatív irodalmi kurzus

Vers és dallam Esszencia

Az érzelmi hullámvasút az életünk része lett. Mire van szükségünk az egyensúlyhoz?

Kihívásokkal teli világunkban, állandó reklámzaj, zavaró tényezők, felkavaró információk és ingerek vesznek körül. Egyre nehezebb megtalálni a módját annak, hogy megértsük és kezeljük az érzelmeinket.

Az érzelmi egyensúly megőrzése kulcsfontosságú ahhoz, hogy hatékonyan kezeljük az életünk kihívásait és a stresszes helyzeteket.

Az érzelmi egyensúly hiánya számos egészségügyi és pszichológiai problémához vezethet, mint például a depresszió, az érzelmi kimerültség és a szorongás.

Az érzelmi egyensúly helyreállítása és megtartása az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk az életünk javításáért és az egészségünk megőrzéséért.

A Vers és Dallam Esszencia  versíró tanfolyamot úgy állítottam össze, hogy segítsen neked megélni, feldolgozni a bennrekedt és elfojtott érzelmeket.

Vers és dallam esszencia

Értő olvasás, kreatív írás

Ezen a tanfolyamon abban segítenek neked, hogy az érzelmeid ellentét párjai egyensúlyt alkossanak és a valódi feladatukat töltsék be. Boldoggá és kiegyensúlyozottá tegyék a minden napjaidat, a benne található színes érzelemvilág teremtő ereje segítségével.

Z

Az érzelmeknek teremtő ereje van. Képesek létrehozni a gondolatokat.

Z

A gondolatnak is teremtő ereje van. Képes szavakba önteni az érzelmeket.

Z

A szavaknak is teremtő ereje van. A kimondott szó egyensúlyt teremt gondolat és érzelem között.

Z

A verseknek is teremtő ereje van, mert az érzelmek és a gondolatok kölcsönhatását írják le, a szavak segítségével.

A tudat vagy a lélek írja a verset?

A tanfolyam végére megérted miért olvasunk és írunk verseket.

A TEMATIKA RÖVIDEN:

– klasszikus versformák, szókincs, szinonimák, metafora, hasonlatok

– nyelvi és stilisztikai eszközök, sajátosságok, hibák és hiányosságok, nyelvhasználat, nyelvhelyesség

– Kötött vagy szabad vers. A vers hangulati elemei, központozás.

AZ e-KÖNYV TARTALMA:

– Azokból a versekből készítettem ezt az egyedülálló válogatást, amelyek a legsikeresebbek voltak az elmúlt években.

HOGYAN JUTHATOK HOZZÁ:

– Egyszerűen letölthető telefonra, tabletre és számítógépre.

Vers és dallam Esszencia

Milyen eszközökre lesz szükséged a tanfolyamon?

A tanfolyamhoz szükséged lesz egy online használható média eszközre: számítógép, laptop, táblagép, vagy egy okostelefon kiválóan megfelel.  A kreatív íráshoz használunk hagyományos eszközöket is, füzetet, ceruzát, radírt és tollat.

laptop

Bármilyen laptop amely kapcsolódik az internetre és tud videót lejátszani.

okostelefon

Bármilyen android vagy iPhone okostelefon, amely internetre kapcsolódik

Tablet, táblagép

Bármilyen tablet vagy táblagép amelyik wi-fi vagy mobilnet képes.

Számítógép

Bármilyen hagyományos számítógép, amely rá van kötve az internetre.

magamról

Nekik köszönhetem azt, aki ma vagyok…

Már kisgyerekként tudtam, hogy a zene, a színház, az irodalom az, ami igazán érdekel. Nekem Ők adták az igaz barátságokat, a lángoló szerelmet, megvigasztaltak, ha szomorú voltam és ott voltak velem akkor is, ha boldogság vett körül. Nekik köszönhetem azt, aki ma vagyok…

Vers és dallam esszencia

A tudományos kutatások is igazolták a versek erejét

Z

David Kidd és Emanuele Castano 2011-ben a "Reading Literary Fiction Improves Theory of Mind" cikkében publikált kutatása azt mutatta, hogy a szépirodalom olvasása fejleszti az empátiát és az együttérzést az olvasókban. A cikk a híres "Science" című tudományos folyóiratban jelent meg.

Z

Aczél Balázs és munkatársai 2013-ban az "Affect and the influence of literature: the emotional impact of literature and its implications for public health" című cikkben publikált kutatása kimutatta, hogy a versek, javítják az olvasók érzelmi állapotát. A cikk az "Journal of Affective Disorders" című szaklapban jelent meg.

Z

David S. Miall és Don Kuiken 2017-ben a "Feeling and form: A theory of affective reading" című könyvben publikálta, a versek, javítják az olvasók érzelmi önismeretét. Az olvasók nagyobb mértékben tudták azonosítani és leírni saját érzelmeiket az irodalmi művek olvasása után. A könyv az "University of Toronto Press" kiadásában jelent meg.

Vers és dallam Esszencia

Csepp a tengerben – Az érzelmek  jelentősége az életünkben

Ezt a 12 érzelem ellentét párt használjuk fel a tanfolyam során :

Szeretet: amikor kötődsz valakihez vagy valamihez, és pozitív érzelmeket táplálsz iránta. A szeretetet kifejezheted szavakkal, tettekkel és viselkedéssel is.

Gyűlölet: amikor ellenséges vagy negatív érzelmeket táplálsz valaki iránt. A gyűlöletet kifejezheted szóban, tettben vagy viselkedésben is.

Boldogság: olyan érzés, amelyet az elégedettség, a jókedv jellemez, és általában pozitív élmények vagy események hatására érzed.

Szomorúság: amelyet általában negatív élmények vagy események hatására érzel. A szomorúság olyan érzés, amelyet a bánat és a fájdalom jellemez.

Megbocsátás: amelyet akkor érzel, amikor képes vagy elengedni a haragot és a sérelmeket, és feloldani a konfliktusokat. A megbocsátást olyan érzés jellemzi, mint az elfogadás, a béke és a megértés.

Harag: amelyet akkor érzel, amikor dühös vagy mérges vagy valami vagy valaki miatt. A harag olyan érzés, amelyet az irritáció, az agresszió és a frusztráció jellemez.

Remény: amikor pozitív kimenetelre vagy javulásra számítasz egy adott helyzetben. A remény olyan érzés, amelyet általában a bizakodás, a motiváció és az optimizmus jellemez.

Kétségbeesés: amikor elveszted a reményt egy adott helyzet javulására vagy megoldására. A kétségbeesést általában a szomorúság, a reménytelenség és a tehetetlenség jellemzi.

Bátorság: Az érzelem, amikor merészséget és bátorságot érzel valamilyen kihívás vagy veszélyes helyzet kezelésére, és felkészült vagy arra, hogy szembenézz az esetleges kockázatokkal.

Félelem: amikor bizonytalan vagy, aggódsz vagy félsz valamilyen lehetséges veszélytől vagy káros hatástól, és igyekszel megvédeni magad vagy elkerülni az adott helyzetet.

Szégyen: amikor Te rosszul érzed magad valamilyen cselekedeted vagy viselkedésed miatt, és aggódsz azért, hogy mások mit gondolnak rólad.

Büszkeség: amikor elégedett és büszke vagy önmagadra valamilyen eredmény vagy teljesítmény miatt, és pozitívan értékeled a saját cselekedeteidet vagy tulajdonságaidat.